VOORAANKONDIGING

Wethouder Sven de Langen opent Schaakfestijn op Erasmiaans Gymnasium

Strijd om twee finaleplaatsen NK Schaken voor basisscholen

Op zaterdag 18 april vindt in Rotterdam op het Erasmiaans Gymnasium de achtste editie van het Erasmiaans Schaakfestijn plaats. De heer De Langen, de Rotterdamse wethouder van volksgezondheid, zorg, ouderen en sport, opent het festijn.

 

Ongeveer 250 basisschoolkinderen van groep 2 t/m 8 doen mee aan de spannende teamkampioenschappen van de Rotterdamse Schaakbond. De twee hoogst eindigende teams in de hoofdgroep mogen dit jaar meedoen aan het Nederlands schaakkampioenschap voor basisscholen.

Schaken is niet alleen een koninklijk spel en een meesterlijke sport, maar kan ook een positieve bijdrage leveren aan de leerontwikkeling van jonge kinderen.

‘Door het schaken leert een kind zich beter te concentreren, meer geduld te hebben. Een kind geeft minder snel op, en leert door te zetten. Een kind dat schaakt is creatief, en volgt meer zijn gevoel. Het kan beter analyseren, en durft beter beslissingen te nemen. Beslissingen waarvan de gevolgen voor eigen rekening komen. Het kind kan niet zoals bij teamsporten, zich verschuilen achter de groep of het team de schuld geven. Nee, het is zelf verantwoordelijk voor de partij die het heeft gespeeld. Het kind leert incasseren.’

Leuke nevenactiviteiten bij dit schaakfestijn:

  • Schaken tegen de Beer
  • Maak je eigen schaakspel (prijzenfonds van ca. 1500 euro)
  • Maak je eigen Chess Song (prijzenfonds van ca. 1000 euro)
  • Traditionele verloting, gratis voor alle deelnemers aan het toernooi

Partners:

Erasmiaans Gymnasium

St. Het SchaaKKasteeL

Rotterdamse Schaakbond

Rotterdamse Schaakstukkenmuseum

Schaakkunst