Informatie

 

Op zaterdag  7 april 2018  wordt de zevende editie gehouden van ons Erasmiaans Schaakfestijn en we willen er ook een bijzonder festijn van maken.

Op het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam wordt dan ook het schaakkampioenschap gehouden voor alle basisscholen uit de Rotterdamse regio. Voor het kaartje van deze regio klik hier.

Downloads

Een fraaie poster, wederom ontworpen door Hilda van Leeuwen,  is traditie bij ons festijn en deze kan hier worden gedownload. Ook hebben we weer flyers gemaakt die makkelijk zijn af te drukken en uit te reiken aan kinderen en ouders. Klik hier voor de flyers.

Erasmiaans Gymnasium – Wytemaweg 25 – 3015CN Rotterdam – 010 4360045 – info@erasmiaans.nl

Aanmelden: vanaf 9 uur

Opening: 10 uur

Prijsuitreiking: ongeveer 16.45 uur

Kosten deelname: € 20 per team te voldoen aan de zaal bij aanmelding

Sluitingsdatum :donderdag 5 april 2018

Vrijwilligers

Zo´n groot toernooi heeft veel vrijwilligers nodig. Wedstrijdleiders, arbiter, tafelleiders, vrijwilligers voor de catering en andere huishoudelijke zaken, vrijwilligers voor de expositie van de kunstwerken van de kinderen etc. Wilt u een bijdrage leveren? Laat het ons weten!

Doelstelling

Ons hoofddoel is alle deelnemende kinderen weer een leuke schaakdag te bezorgen. Met name ook kinderen uit de achterstandswijken van onze steden. We rekenen erop deze dag weer veel kinderen te mogen begroeten.

Schaakkampioenschappen in vier groepen

Groep A: kampioenspoule, zij spelen om het officiële kampioenschap van de RSB

Groep B: talenten (groepen 7 en 8)

Groep C: beloften (groepen 5 en 6)

Groep D: allerjongsten (groepen 2, 3 en 4)

Alle winnaars krijgen mooie bekers en alle deelnemers krijgen een leuke en blijvende herinnering aan dit schaakfestijn.

Nederlands Schaakkampioenschap voor basisscholen

De nummers 1, 2, en 3  van Groep A worden uitgenodigd mee te doen aan het Nederlands Schaakkampioenschap voor basisscholen!

Opening

Het is nog niet bekend wie deze  zesde editie van het Erasmiaans Schaakfestijn komt openen.

 

Schaakkunst

Ook dit jaar zal er een stand met Schaakkunst aanwezig zijn. Het bedrijf Schaakkunst BV (Margreet Wevers) is weer bereid gevonden deze stand te verzorgen.

Gratis verloting

De stichting Het SchaaKKasteeL verzorgt weer een gratis verloting.

 

 

Catering

Alle deelnemers en aanwezigen krijgen de gehele dag door gratis consumpties (drankjes en fruit, snoepjes, rauwkost, fruit, toetjes, cake enzovoorts).

Iedereen moet zelf zorgen voor een lunchpakket!

Ondersteuning

De Rotterdamse Schaakbond (RSB) stelt de bekers en medailles ter beschikking en zorgt voor het materiaal. De Stichting Het SchaaKKasteeL geeft ondersteuning en verzorgt de verloting en de website.

Organisatie

De organisatie is in handen van Jan Sijbesma  en het Erasmiaans Gymnasium en met ondersteuning door de Rotterdamse Schaakbond.

Websites

De volgende websites zullen worden ingezet voor het festijn:

Regionaal

www.erasmiaansschaakfestijn.nl (De site van het Erasmiaans Schaakfestijn) www.r-s-b.nl (Website van de Rotterdamse Schaakbond)

Landelijk

www.schoolschaaksite.nl

(Alles over schaken op de basisscholen in Nederland en België) Dit is onze nationale schoolschaaksite waarop we ook aandacht zullen besteden aan het Erasmiaans Schaakfestijn.

www.schaakbond.nl

Website van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond.

Tot ziens allemaal op het Erasmiaans Schaakfestijn 2018!

Met vriendelijke groet,

Jan Sijbesma

Rotterdam, maart 2018